kamere

Projekt je bio sljedeći, potrebno je bilo da se slika sa kamere prenosi na 3 lcd-a, koji su montirani u bočnim lođama, u crkvi, koja je konstruirana tako da lijeva i desna strana ne vide oltar, tako da se time omogući i onima koji su tamo smješteni praćenje mise. Trebalo je sve riješiti bežično, da se ne dira u prostor crkve. Za kameru prvi izbor pao je na airlive kameru, namijenjenu prvenstveno nadzoru:

http://hr.airlive.com/product/product_3.php?pdid=PD1304910452606

2 mega pixelna kamera, koja je Full HD kamera ultra širokog kuta, podržava bežični-N 150 Mbps, podržava noćni način rada, 2.5G/3G praćenje uživo preko mobitela, ima podržan dvosmjerni zvuk, podržano je snimanje na Micro SD kartice, 355° rotacije 90° nagiba, višestruki H.264, Motion JPEG i MPEG-4 video formati, 64 kanalni nadzorni softver, i od svih kamera koje su na tržištu pokazala se kao najbolji izbor. Problem je jedino što nema mogućnost optičkog zuma. Na svaki lcd tv montirali smo jedno računalo, sa Atom procesorima i mogućnosti reprodukcije videa u 720p kvaliteti. Postavljen je i jedan dlinkov bežični router sa podrškom za bežični N 150 Mbps. Software koji dolazi sa kamerom je odličan baš za tu funkciju, pokreće se sa računalom, putem wirelessa se spaja na kameru i pokreće u full screen načinu rada. Problem se javio jer router po defaultu nije imao ukopčan wireless N standard, i kad su se tri računala spajala na kameru, frame rate je padao na 10 frameova na sekundu. Na kraju se varijanta da se kamera putem kabela spoji direktno na dlinkov router pokazala kao najstabilnija, zatim se sva tri računala spajaju na dlink i putem kabela na kameru. Za veće rezolucije bilo bi potrebno postaviti još usmjerene antene, i 2 dodatna n rotera, pa spojiti sve skupa kabelom međusobnom, pa bi se preko teoretskih 150 Mbs dalo progurat i 1080p hd sliku. Same kamere imaju mogućnost multicastinga, te je za daljnju budućnost ostavljena mogućnost i prijenosa misa na internetu. Isto tako se računala mogu upotrijebiti za prikaz prezentacija.

 

 

 

Kontaktirajte nas

Matrix informatika j.d.o.o.

Jurja Dobrile 6, Pazin

+385(0)91 531 8297

info@matrix-informatika.hr 

Avast ovlašteni zastupnik

Detaljnu ponudu pogledajte na www.avast.com.hr
ili zatražite ponudu na avast@matrix-informatika.hr

avastt

AVG ovlašteni zastupnik

Nudimo Vam AVG antivirusne programe koji štite preko 70 milijuna računala u svijetu. Verzija 2014. donosi brojna ubrzanja i poboljšanu zaštitu po povoljnoj cijeni. 

Detaljnu ponudu pogledajte na www.avg.com.hr 
ili zatražite ponudu na avg@matrix-informatika.hr

 logo avg

 

Podrška na daljinu

Zapeli ste? Ovdje preuzmite datoteku za daljinsku pomoć.

 

Izrada internet stranica

Izrada i dizajn internet stranica, održavanje. Pružamo i uslugu edukacije o korištenju Joomla cms-a.
Nakon naše izrade, jednostavna izmjena i dodavanje sadržaja. Primjena vašeg dizajna na Joomla CMS (izrada predloška), te izrada modula i komponenti po narudžbi.