U posljednjih par tjedana, imam sa tvrtkama kojima poslujem barem jedan problem vezan uz fakture koje se šalju za oglašavanje na raznim žutim stranicama, ili stranicama kvalitetne tvrtke, gdje su davaoci usluga oglasa analizom tržišta vidjeli da je vaša tvrtka "kvalitetna" ili da su pokrenute zute stranice u suradanji sa hrvatskom poštom i nudi vam se oglašavanje, trajno oglašavanje ili slične ponude za samo 1500, 2500 kuna, a taj oglas će vam donijeti puno novih kupaca te poboljšati poslovanje.

Današnji primjer, tvrtka sa kojom surađujem navela me kao njihovog voditelja marketinga, i svaki put kada neka takva tvrtka nazove daju mene kao kontakt. Dakle, nazvao me je gospodin iz tvrtke Retro studio Zagreb, da je analizom tržišta utvrđeno da je naša tvrtka jedna od najboljih na tržištu, zatim mi čestitao, i tražio podatke da nas uvrste na njihove stranice kvalitetnetvrtke.com, gdje možemo imati trajni oglas za ne sjećam se više koliko kuna. I otvorim stranicu, a na dnu stranice direktor Rudi Kirar. Zazvonilo mi je poznato, i uz malo googlanja našao sam da je to ista osoba koja je bila (ili je) vlasnik Ludus Peritusa, i upletena u ovo http://www.parentium.com/prva.asp?clanak=29792#axzz1qrkDyEYE, tu je još jedan članak http://www.glasistre.hr/istra/vijest/338824

Sada naravno ista stvar ali malo drugačiji koncept, nije više oglašavanje na žutim stranicama, već http://kvalitetnetvrtke.com/ 

Dakle, ne nasjedajte, nije bilo nikakve analize tržišta, i ukoliko pristanete telefonski na oglašavanje, nakon nekih 15 dana dobit ćete fakturu, a za nekih mjesec dana, pretpostavljam i tužbu pred ovrhu. Samo pojavljivanje na tim stranicama vam ne donosi neku veliku korist.

Na tu fakturu, poslali smo im mail sa primjedbom da je pri dogovoru reklame sa njihove strane bilo izrečeno niz neistina, te fakturu ne prihvaćamo, i ako se oni sa time ne slažu, da ćemo pokrenuti sudski postupak. Nekih 2 minute nakon toga nazvala me gospođa koja se ispričavala, te rekla da je ta faktura već stornirana i da je došlo do greške njihovog agenta...

Dakle, ne nasjedajte na razna internet oglašavanja, takve vrste, ukoliko ste zainteresirani googlajte, ili se savjetujte sa nekime o tom načinu oglašavanja. 

Evo još jednog korisnog članka o istoj temi

http://www.monitor.hr/clanci/igra-strucnjaka-racun-s-opomenom-laznog-odvjetnika-stize-nakon-telefonskog-poziva/155051/

 

Kontaktirajte nas

Matrix informatika j.d.o.o.

Jurja Dobrile 6, Pazin

+385(0)91 531 8297

info@matrix-informatika.hr 

Avast ovlašteni zastupnik

Detaljnu ponudu pogledajte na www.avast.com.hr
ili zatražite ponudu na avast@matrix-informatika.hr

avastt

AVG ovlašteni zastupnik

Nudimo Vam AVG antivirusne programe koji štite preko 70 milijuna računala u svijetu. Verzija 2014. donosi brojna ubrzanja i poboljšanu zaštitu po povoljnoj cijeni. 

Detaljnu ponudu pogledajte na www.avg.com.hr 
ili zatražite ponudu na avg@matrix-informatika.hr

 logo avg

 

Podrška na daljinu

Zapeli ste? Ovdje preuzmite datoteku za daljinsku pomoć.

 

Izrada internet stranica

Izrada i dizajn internet stranica, održavanje. Pružamo i uslugu edukacije o korištenju Joomla cms-a.
Nakon naše izrade, jednostavna izmjena i dodavanje sadržaja. Primjena vašeg dizajna na Joomla CMS (izrada predloška), te izrada modula i komponenti po narudžbi.