Što je ustvari Libre Alarm?
nigtscoutNajjednostavnije primjerom, za našu četverogodišnju Emu, odmah u početku korištenja libre senzora bilo je jasno da je glupo ne imati alarme. Dakle, umjesto da stavljate budilicu svakih par sati da vas budi i provjeravate vrijednosti glukoze, puno je jednostavnije da to netko radi za vas, i ne budi vas ukoliko to nije stvarno potrebno, a to je kad su vrijednosti očitanja glukoze na 4 ili 11 mmol/g.
Kako to izgleda u praksi, pametni sat(Sony Smartwach 3, za sada samo on radi sa Libre čitačima, inezi za 20$ i koji imaju nfc ne rade), koji se nalazi u 3d isprintanom fleksibilnom kućištu, Ema svaku večer prije spavanja stavi sat na senzor i odlazi na spavanje. Sat očitava vrijednosti svakih 10 minuta, i šalje putem bluetooth-a vrijednosti na mobitel(do 20 m udaljenosti) i mobitel zvoni ukoliko je šećer iznad 10 ili ispod 4.1(sami naštimavate te vrijednosti). Nakon što ste dali korekciju ili šećer, utišate alarm i to na vrijeme koje obično treba da korekcija(oko 90 minuta) ili šećer da djeluje(kod nas oko 15 minuta). Nakon toga aplikacija se vraća u svoj normalni radni režim.
Malo kompliciranja, Libre alarm istovremeno šalje podatke u Xdrip(aplikacija na mobitelu) u koju možete unositi kalibracije(očitate vrijednost sa aparatićem pa ona korigira vrijednosti sa senzora), i šalje podatke na web u nightscout, tako da možete očitavati podatke putem Interneta ukoliko vam je dijete negdje drugdje na spavanju. Nightscout na webu isto ima alarme, tako da vas može buditi ukoliko je potrebno.
Screenshot 2016 09 29 20 37 48Dakle, ista stvar koju radi i Dexcom cgm. Ako usporedimo ova dva načina kontinuiranog mjerenja šećera, odnosno Dexcom vs Libre, za usporedbu, prva nam se nameće cijena, za koristiti Dex morate krenuti sa 7000 kn, senzori koštaju 70 € i taju cca 3 tjedna. Kod Libre-a, teoretski možete krenuti sa satom(cca 120€) i jednim senzorom(60€), 3d kućištem(120 kn), te bilo kojim mobitelom koji ima bluetooth i android na sebi. Libre ne zahtijeva kalibraciju a Dex da, što se tiče preciznosti Dex je par postotaka bolji. Dex radi 24 sata, a Sony je malo nezgrapan(preveliki) za malu djecu tako da ga mi koristimo samo na spavanju. I naravno, Dex je službeni medicinski uređaj, testiran, odobren dok je ovo sa Libre alarmom rad ljudi koji si žele olakšati dijabetes, što morate uzimati u obzir kod korištenja Libre alarma. Nema nikakve veze sa Abottom, i koristite ga na vlastitu odgovornost. Što se tiče preciznosti, Vrijednosti očitanja na Librealarmu nisu iste kao i one na službenom čitaču, aplikacija koristi vlastite algoritme koji interpretiraju "raw" očitanja, ali trendovi su precizni, uspiješno smo u ovih par mjeseci izbjegli sve noćne hipoglikemije, te ublažili hiperglikemije.

Recept:
Dakle, treba vam
Libre senzor - 60 €
Sony smartwatch 3 – 1300 kn
https://neutrinomobile.hr/sony-smartwatch-3-swr50-black.html

Kada ste nabavili sat, i imate Libre senzor nalijepljen tu se priča se malo zakomplicira.
Sony Smartwatch 3 ima NFC u sebi, ali po defaultu ne radi, odnosno ne radi na način da ga upalite I prislonite već je potrebno instalirati NFC i taj dio nije baš najjednostavniji.
Najlakše je sa skriptom na ovom linku:
https://github.com/pimpimmi/LibreAlarm/wiki/Install-NFC-using-the-script
Ili dokumetom u prilogu.
Ako ne ide tada sa ovim uputstvima:
https://github.com/pimpimmi/LibreAlarm/wiki/How-to-install-NFC-on-Sony-Smartwatch-3
Pa je moja preporuka da vam to napravi netko tko je tehnički potkovaniji.
Kada ste to riješili morate postati beta tester za Libre alarm aplikaciju:
https://play.google.com/apps/testing/com.pimpimmobile.librealarm
I nakon toga spremni ste za korištenje Libre alarma.

Libre alarm i Xdrip koristimo par mjeseci i iskustva su pozitivna, aplikacija radi pouzdano, baterija na satu traje cca 3 noći bez punjenja.

Linkovi
Datoteka 3d kućište koju smo printali na ovom servisu
https://www.makexyz.com/purchases/order-status/560a4d527b9ce1ce9a6b8f4bedd50a64
Google plus community korisnika
Screenshot 2016 10 11 14 15 16https://plus.google.com/communities/118306966582165178782
Github – source kode programa, na wiki-ju
https://github.com/pimpimmi/LibreAlarm/wiki
Sve upute.

Veliko hvala autoru aplikacije Joachimu Nelsonu

Kontaktirajte nas

Matrix informatika j.d.o.o.

Jurja Dobrile 6, Pazin

+385(0)91 531 8297

info@matrix-informatika.hr 

Avast ovlašteni zastupnik

Detaljnu ponudu pogledajte na www.avast.com.hr
ili zatražite ponudu na avast@matrix-informatika.hr

avastt

AVG ovlašteni zastupnik

Nudimo Vam AVG antivirusne programe koji štite preko 70 milijuna računala u svijetu. Verzija 2014. donosi brojna ubrzanja i poboljšanu zaštitu po povoljnoj cijeni. 

Detaljnu ponudu pogledajte na www.avg.com.hr 
ili zatražite ponudu na avg@matrix-informatika.hr

 logo avg

 

Podrška na daljinu

Zapeli ste? Ovdje preuzmite datoteku za daljinsku pomoć.

 

Izrada internet stranica

Izrada i dizajn internet stranica, održavanje. Pružamo i uslugu edukacije o korištenju Joomla cms-a.
Nakon naše izrade, jednostavna izmjena i dodavanje sadržaja. Primjena vašeg dizajna na Joomla CMS (izrada predloška), te izrada modula i komponenti po narudžbi.